Dobra włoska restauracja – gdzie ją znaleźć?
Restauracje włoskie to w Polsce najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Mocniej wrażliwi konsumenci kosztują rzadsze potrawy takie jak canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją warto przyjrzeć się kilku cechom: czy miejsce stosuje włoskie składniki, czy w karcie są również nie tak popularne dania, czy karta win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to bogata wielość smaków i dania z wielu części Włoch. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wina z Włoch
Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która pretenduje do tytułu bycia klasycznym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Obiad na włoską modę bez wyjątku musi zawierać również aperitiff. Odrobina białego wina to dla Włocha typowa praktyka. o La grande Mamma Klasyczne wina włoskie to przede wszystkim toskańskie vin santo, lombardyjskie oltrepo pavese oraz noto z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna posiadać różnorodną kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie tylko pasty i pizzę.
Zobacz film