Wiele osób stara się doceniać dobre jedzenie. Chcemy szukać doskonałych restauracji , a także kosztować różnych smaków, które pochodzą z całego świata. Dlatego ogromnym powodzeniem cieszy się dobra restauracja serwująca sushi. Przekąski tego typu zaczęły być wybierane przez dużą ilość ludzi i dlatego też restauracje serwujące je zaczynają powstawać w wielu miejscowościach. Zaczynamy myśleć o tym, co spożywamy , a także gdzie jemy, dlatego bardzo często staramy się chodzić do tych restauracji. Obecnie już coraz częściej smak i zapach z różnych krajów są dostępne bez większych trudności. W takiej restauracji możemy spróbować wspaniałych przekąsek, które cieszą nie tylko oczy, ale i podniebienie.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Ludzie delektują się jedzeniem , a także robią wszystko, aby w jak największym stopniu mieć szansę kosztować smaków z całego świata. Spożywanie posiłków nie jest w dzisiejszych czasach obowiązkiem, lecz musi sprawiać przyjemność tak więc powinniśmy znaleźć taki smak, który będzie nam najbardziej odpowiadał. Sushi to obecnie jedno z częściej wybieranych dań, które znajduje zainteresowane osoby w różnych miejscach na świecie. Sushi niewłaściwie definiowane jako potrawa z niepoddanej obróbce cieplnej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Początkowo sushi oznaczało metodę poddawania konserwacji ryb. Obecnie sushi można zdefiniować dwojako – potrawy dopasowanego do upodobań europejskich, oraz opcji azjatyckiej. Co jest czynnikiem różnicującym? Szczególnie selekcja części dania. Sushi komponowane jest z ryżu, odmiennych owoców morza, jarzyn, grzybów, jajek oraz rzecz jasna ryb. W zależności od preferencji konsumentów, ryba może być ugotowana bądź pozbawiona obróbki. Ryż każdorazowo jest jednakże ugotowany, a uprzednio zakwaszony przy pomocy octu ryżowego. Możemy wyróżnić kilka rodzajów sushi, ze względu na sposób przygotowania oraz wykorzystane produkty spożywcze. Do najczęściej spotykanych rodzajów dania zaliczają się : nigiri oraz maki. Nigiri to połączenie ryżu, z którego tworzy się owalne pałeczki oraz elementu ryby. Proces tworzenia maki polega na położeniu ryby oraz ryżu na fragmencie wodorostu oraz zrolowanie całej kompozycji. Potrzebne jest przy tym skorzystanie z przystosowanej do tego maty z bambusa. Jeśli jesteśmy przy temacie jedzenia sushi – wskazane jest jedynie, by pochłaniać kawałki w całości. Stąd też należy uważać, by danie podawać podzieloną na niewielkie porcje.